Engineer the future

Erfaren programleder til Engineer the Future

Brænder du for at øge forståelsen for naturvidenskab og teknologi hos fremtidige generationer? Har du med succes ledet komplekse programmer målrettet børn og unge? Og har du lyst til at arbejde for en ambitiøs og målrettet alliance?

Engineer the Future er Danmarks teknologiske alliance bestående af ca. 50 virksomheder, uddannelsessteder og interesseorganisationer. Danmark mangler ingeniører, it og naturvidenskabeligt uddannede. Det bremser innovationskraften, velfærden og væksten. Vi ved, at vi i fremtiden får brug for endnu flere teknologiske eksperter, og derfor arbejder vi for at øge børn og unges begejstring for teknologi og naturvidenskab og for, at flere unge tager en STEM-uddannelse (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Det gør vi gennem et nationalt program i grundskolen, Engineering i skolen.

Stillingen

Til at lede og videreudvikle programmet Engineering i skolen (EiS) søger Engineer the Future en programleder til en nyoprettet stilling. EiS er en national 10-årig indsats, der på nuværende tidspunkt udføres i et samarbejde mellem Astra, Naturvidenskabernes Hus, VIA University College og Engineer the Future (programejer) medfinansieret af flere private fonde. Programmet har til formål at bringe 'engineering' ind i naturfagsundervisningen i grundskolen og på sigt også i ungdomsuddannelserne. Dette er for at bidrage til, at flere børn og unge opnår teknologisk og naturvidenskabelig indsigt som en del af deres almendannelse.

EiS-programmet er ambitiøst og visionært i set-up med stort ejerskab fra mange stærke partnere - ikke mindst fra kommunernes og læreruddannelsernes side. Programmet er kommet godt fra start, men endnu i sin indledende fase med støt stigende kompleksitet. Derfor er der behov for en dygtig programleder til at sikre et højt niveau i såvel den overordnede ledelse som strukturering og organisering, så potentialet for reel forandring på nationalt plan indfries. Programlederen indgår i Engineer the Futures dynamiske og velfungerende team og har ansvaret for den daglige ledelse af to projektledere og en student. Derudover er en central opgave at bidrage aktivt til strategi- og forretningsudvikling i Engineer the Future med henblik på at forbedre eksisterende aktiviteter og kvalitetssikre nye aktiviteter, så de kommer godt i gang.

Hovedopgaverne omfatter:

 • Målrettet indsats for at "engineering" på lang sigt bliver en del af almindelig praksis i STEM-fagene i grundskolen og på ungdomsuddannelser.
 • Rettidig og succesfuld gennemførsel af programmet så potentialet indfries – sikre fremdrift, udvikling og kvalitet i igangværende projektportefølje.
 • Tæt dialog og fremdrift i det vitale samarbejde med partnere og interessenter i og omkring programmet.
 • Strategi, handlings- og udviklingsplaner i henhold til programformål og bevillinger fra fonde.
 • Budgettering og økonomiopfølgning på program og delprojekterne i EiS samt afrapportering til bevillingsgivere.

Profilen

Udover erfaring som succesfuld leder har den rette profil til stillingen:

 • Ca. 8 års dokumenteret erfaring med program-/projektledelse af lignende projekter med mange interessenter på strategisk såvel som operationelt niveau - herunder professionel og effektiv program- og ressourcestyring, evaluering, dokumentation og økonomistyring.
 • Solid erfaring med at håndtere mangeartede samarbejdsrelationer og indgå i strategisk dialog og samarbejde i et komplekst interessentmiljø.
 • Erfaring med strategisk programudvikling.
 • Erfaring med STEM-området inden for grundskole og/eller ungdomsuddannelser samt et solidt, fagligt netværk indenfor dette.
 • En relevant videregående uddannelse – gerne naturfaglig.
 • Gerne erfaring med fundraising og fondsbevillinger.

Som person har du en team-orienteret, åben og motiverende ledelses- og samarbejdsstil og evner at skabe begejstring og accept omkring nye projekter, både i eget team og hos væsentlige interessenter. Du er strategisk såvel som operationel og har stærke kommunikationsevner.

Vi tilbyder

Engineer the Future kan tilbyde den rette kandidat at blive en del af et dynamisk team med iværksætterånd og højt til loftet. Stemningen er uformel, og vi driver flere store udviklingsaktiviteter sammen med andre aktører - herunder en landsdækkende brandingkampagne. Vi er placeret i Ingeniørforeningens bygning med udsigt ud over Københavns havn og med adgang til gode mødefaciliteter, kantine etc.

Vi opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Ansøgninger vurderes løbende, men indsendes senest mandag den 5. november 2018. Spørgsmål til stillingen kan rettes til ekstern rekrutteringspartner Birgitte Rasmussen, Nordic Headhunting på bra@nordicheadhunting.dk/28908527.

Del på:
Region:
Region Hovedstaden
Arbejdstid:
Heltid
Arbejdsdage:
Dag
Ansøgningsfrist:
05-11-2018
Arbejdssted:
Kalvebod Brygge, København
Tilbage til toppen